Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ημερολόγιο για μεγάλες & πολυάσχολες οικογένειες

Είναι γνωστό το πρόβλημα: ο Γιώργος κανόνισε Πέμπτη απόγευμα να πάει από το σπίτι του Δημήτρη να δουν ποδόσφαιρο, η γυναίκα του Γιώργου είχε κλείσει ραντεβού την ίδια μέρα με το γυναικολόγο και "ήλπιζε" να την καλύψει ο Γιώργος με τη μεταφορά της μικρής τους κόρης στο μπαλέτο.  Προφανώς τίποτα δεν κύλησε ομαλά εκείνο το μοιραίο απόγευμα: οι φωνές τους ακούστηκαν σε όλη την πολυκατοικία...

Τι θα είχε γίνει όμως αν υπήρχε ένα μεγάλο ημερολόγιο τοίχου, όπου ο καθένας θα έγραφε τις πάγιες υποχρεώσεις του και θα μειωνόταν το περιθώριο λάθους και "εμπλοκής";  Πιθανότατα να μην συνέβαινε τίποτε από τα παραπάνω.

Αν, λοιπόν, είστε πολυάσχολοι, αν δεν σας φτάνουν 24 ώρες την ημέρα για να κάνετε αυτά που έχετε βάλει στο μυαλό σας, αγοράστε ή φτιάξτε μόνοι σας στον Η/Υ ένα μηνιαίο ημερολόγιο τοίχου. Φροντίστε να είναι σχετικά μεγάλο για να μπορείτε να συμπληρώνετε οποιαδήποτε οικογενειακή δραστηριότητα/υποχρέωση είναι σημαντική για εσάς και για τα μέλη της οικογένειας.

Το ημερολόγιο αυτό θα το αναρτήσετε σε σημείο του σπιτιού που θα μπορούν όλοι με άνεση να το δουν και να το διαβάσουν, πχ. ψυγείο.

Τι μπορείτε να συμπληρώνετε:
  • Γιορτές – Γενέθλια – Επετείους
  • Αργίες
  • Μενού εβδομάδας
  • Δραστηριότητες μελών οικογένειας (φροντιστήριο, ξένες γλώσσες, κολυμβητήριο, κομμωτήριο, ταξίδια κλπ.)
Πρόκειται για ένα εργαλείο, το οποίο, αν ενημερώνετε τακτικά (σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση), μπορεί να σας λύσει πολλά προβλήματα επικοινωνίας μέσα στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάκι;