Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Γυναίκες 40+: οδηγός επιβίωσης

H Μόνικα γεννήθηκε το 1964. Απίστευτο, ε;! (Photo wikipedia)

Παλιότερα θεωρούσαν τη "σαραντάρα" είδος προς απόσυρση.  Τα πράγματα ευτυχώς έχουν αλλάξει και η σύγχρονη γυναίκα που γυροφέρνει ή έχει πατήσει τα σαράντα είναι ακόμα "παρούσα" όχι μόνο στην παραγωγική διαδικασία αλλά, μη σας πω, και στην αναπαραγωγική διαδικασία. 



Η σύγχρονη γυναίκα λοιπόν μπορεί να κάνει (ευκολότερα τώρα) παιδιά στα 40 έχοντας εξασφαλίσει πιο πριν την καριέρα της, μπορεί να διαθέτει κορμί θανατηφόρο και φρέσκο πρόσωπο (να 'ναι καλά το botox) και να έχει αυτοπεποίθηση που ζηλεύουν ακόμα κι εικοσάρες.

Ποιες παγίδες όμως πρέπει να προσέχει σε αυτή την ηλικία;

- τον ήλιο (οι μαύρες κηλίδες και η πρόωρη γήρανση δύσκολα σβήνονται από το δέρμα) Αντιηλιακό λοιπόν και στα χέρια. Must τα γιαλιά ηλίου χειμώνα-καλοκαίρι.

- τα χρώματα που φοράει κοντά στο πρόσωπό της.  Να προτιμά τα ανοιχτόχρωμα που "φωτίζουν" την επιδερμίδα, η οποία τείνει να φαίνεται πιο κουρασμένη και γκρίζα όσο περνάνε τα χρόνια.  Το λευκό πουκάμισο είναι  σύμμαχός της.

- το μακιγιάζ της πρέπει να είναι πιο διακριτικό, πιο φωτεινό, πιο κρεμώδες και εστιασμένο στα μικροπροβλήματά της (κάλυψη ευρυαγγειών, κηλίδων κλπ) Οποιαδήποτε υπερβολή θα της "χαρίζει" χρόνια. Ιδιαίτερα πρέπει να προστατέψει τα φρύδια της από το υπερβολικό βγάλσιμο με το τσιμπιδάκι.

- τις δίαιτες. Γενικά υπάρχει η άποψη ότι η γυναίκα των 40+ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει για το μέλλον της: ένα όμορφο πρόσωπο ή ένα όμορφο σώμα;  Αυτό έχει μια βάση αλήθειας. Η γυναίκα με λίγα παραπάνω κιλά έχει συνήθως πιο νεανικό και σφριγηλό δέρμα από μια άλλη που έχει αδύνατο σώμα "μοντέλου" με οστεώδες πρόσωπο (το οποίο έχει αποκτήσει από αλλεπάλληλες δίαιτες). Η αδύνατη ίσως αρχικά περάσει για νεότερη αλλά με μια δεύτερη ματιά, προδίδεται η ηλικία της.

- τα δόντια της.  Ενα λευκό, υγιές χαμόγελο αφαιρεί χρόνια

- το χρώμα των μαλλιών της.  Οσο πιο σκούρο, τόσο προσθέτει χρόνια

- το ντύσιμο: νεανικά μπορεί να ντυθεί η γυναίκα των 40+ όσο της επιτρέπει το σώμα της (πχ. αν υπάρχουν πολλά περιττά κιλά δύσκολα της συγχωρείται το κολάν και η μίνι φούστα).

Και το bonus tip:
Οι ειδικοί λένε ότι το τελευταίο χαρακτηριστικό που "εγκαταλείπει" μια γυναίκα είναι οι γάμπες της.  Αν είναι καλοσχηματισμένες, θα συνεχίσουν να είναι για πολλά χρόνια, αντίθετα με άλλα σημεία του σώματός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάκι;