Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ανδρικά πουκάμισα: οδηγός συντήρησης

Photo topten.gr 
"Αυτή αλλάζει τους άντρες σαν τα πουκάμισα" ... Οχι δεν πρόκειται να γράψω για τις "αχόρταγες" του είδους μας! Αυτό ας το αναλάβει κάποιος άλλος.  Εγώ για τα πουκάμισα θέλω να μιλήσω, αυτό το "δύσκολο" είδος ρουχισμού από πλευράς συντήρησης. 

Τα ανδρικά πουκάμισα ιδίως είναι ο εφιάλτης πολλών γυναικών, ιδιαίτερα εκείνων των οποίων οι σύζυγοι αλλάζουν καθημερινά μια και δυο φορές.  

Τρία πράγματα πρέπει να προσέξουμε για να μην τρέχουμε στα μαγαζιά κάθε τρεις και λίγο για νέες αγορές: το προσεκτικό πλύσιμο, το στέγνωμα και το σιδέρωμα



Πλύσιμο: 

  • Αδειάζουμε την μπροστινή τσέπη από τυχόν αντικείμενα που έχουν την κακή συνήθεια να τοποθετούν  πολλοί κάτοχοι πουκαμίσων.
  • Αφού κουμπώσουμε 2-3 κουμπιά, γυρίζουμε το πουκάμισο από την εσωτερική πλευρά του.
  •  Για να αντιμετωπίσουμε τον ιδρώτα στις μασχάλες και το λαιμό, "τρίβουμε" τα σημεία αυτά με λίγο πράσινο σαπούνι που έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νερό. 
  • Πλένουμε στο πρόγραμμα για ευαίσθητα και κατά προτίμηση στους 30 C και σε χαμηλές στροφές

Στέγνωμα:

Ιδανικά κρεμάμε κάθε φρεσκοπλυμμένο πουκάμισο σε μια κρεμάστρα και το αφήνουμε να στεγνώσει με φυσικό τρόπο μέσα στο σπίτι.  Ετσι γλυτώνουμε τη φθορά του απλώματος σε εξωτερικό χώρο.  Το στεγνωτήριο επίσης τα φθείρει πολύ γρήγορα.


Σιδέρωμα:

Σε παλιότερη ανάρτησή μου έχω αναφερθεί στον τρόπο σιδερώματος ενός πουκάμισου:



1 σχόλιο:

  1. Και αυτα αντι να τα μαθετε οι ανδρες τα μαθαινουμε εμεις χαχα ωραιοι
    πηρε τις προαλλες ο δικος μου πουκαμισα απο εδω https://www.notos.gr/andras/rouha/poukamisa/ και μου λεει κατσε δες τα να μην μ τα χαλασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;