Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Γλυτώστε χρόνο στο σούπερ-μάρκετ

Σε κάποιους αρέσει η βόλτα στο σούπερ μάρκετ:  το κυνήγι των προϊόντων με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής αποτελεί δέλεαρ για πολλούς και η αλήθεια είναι πως η ώρα περνάει χωρίς να το καταλαβαίνεις.  Σε κάποιους άλλους πάλι δεν αρέσει το σούπερ μάρκετ λόγω πίεσης χρόνου ή απλά επειδή θεωρούν την εβδομαδιαία ωρίτσα που πρέπει να  αφιερώσουν σ' αυτό χάσιμο χρόνου.


Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε όσοι θέλετε να ψωνίσετε χωρίς να χάσετε όλο το πρωινό του Σαββάτου:

1. Πριν φύγετε από το σπίτι, φτιάξτε τη λίστα των αγορών σας έχοντας στο μυαλό σας τους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, πχ. 1ος διάδρομος: ψωμί, φρυγανιές & γλυκά, 2ος διάδρομος: κρεατικά, 3ος: μανάβικο κοκ.  Σημειώστε λοιπόν τα είδη που θέλετε να αγοράσετε από κάθε διάδρομο για να μην ψάχνετε δεξιά-αριστερά και διαγώνια και χάνετε χρόνο.

2. Στο καρότσι του σούπερ-μάρκετ μην απλώνετε τα είδη αλλά κατηγοριοποιήστε τα όπως τα αγοράζετε: τα λαχανικά όλα μαζί, τα χαρτικά όλα μαζί κλπ, όσο αυτό βέβαια είναι δυνατό.

3. Περιμένοντας στην ουρά του ταμείου, τοποθετείστε τα προϊόντα πάνω στον κυλιόμενο ιμάντα με την ίδια λογική, δηλαδή ομαδοποιημένα.

4. Κατά την τοποθέτηση των προϊόντων στις σακούλες ξεχωρίστε: 

α. τα είδη που θα μπουν στην κατάψυξη από τα είδη που θα μπουν στο ψυγείο 
β. τα είδη που θα μπουν στο ντουλάπι τροφίμων (τροφοθήκη) πχ. κονσέρβες, ζυμαρικά κλπ.
γ. τα είδη που θα τοποθετηθούν σε άλλα σημεία της κουζίνας (πχ. απορ ρυπαντικά κάτω από το νεροχύτη) ή του υπόλοιπου σπιτιού (πχ. χαρτί υγείας στην τουαλέτα)

Οταν επιστρέψετε στο σπίτι, θα τοποθετήσετε τα ψώνια σας πολύ ευκολότερα στη θέση τους και θα έχετε λίγο περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε στο πλύσιμο φρούτων και λαχανικών ή πχ. στην επεξεργασία του κιμά (να πλάσετε τα μπιφτέκια της εβδομάδας).

1 σχόλιο:

Σχολιάκι;