Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

8 μύθοι για την Οργάνωση!

drgacka.com
1. Δεν θα γίνεις ποτέ οργανωμένο άτομο (δεν το 'χεις, βρε παιδί μου)!

'Ολοι, ακόμα κι αυτοί που πιστεύουν το αντίθετο, οργανώνουν καλώς ή κακώς την καθημερινότητά τους.  Αλλιώς ο κόσμος μας θα είχε γυρίσει ανάποδα...

'Ολοι μπορούν να οργανώσουν ετούτη ή εκείνη την πλευρά της ζωής τους που πάσχει περισσότερο (πχ. τα οικονομικά, την πτυχιακή τους, την υγεία τους, κλπ) Είναι θέμα θέλησης και κινήτρων.

2. Απ'τη στιγμή που οργανωθείς, πάει τέλειωσε, είσαι πλέον "διπλωματούχος οργανωμένος" και το σύστημα θα δουλεύει από μόνο του

Κανένα σύστημα δεν μπορεί να δουλέψει από μόνο του.  Για παράδειγμα, αν δεν ξεχωρίσεις τις εξετάσεις αίματος από τη φορολογική σου δήλωση και τα καταχωρήσεις και τα δύο στο γενικόλογο "ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ", ενώ στην πραγματικότητα είναι ΥΓΕΙΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, τότε μην περιμένεις να δεις άσπρη μέρα.  Για τον απλούστατο λόγο ότι θα στοιβαχθούν με τον καιρό κι άλλα σημαντικά έγγραφα και τότε δεν θα μπορέσεις να βρεις τίποτα.  Πρέπει να κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά για διορθώσεις κι αλλαγές σε τακτά χρονικά διαστήματα.

3. Οργάνωση σημαίνει καθαριότητα

Δυστυχώς δεν σημαίνει καθαριότητα. Οργάνωση σημαίνει σύστημα και τάξη. Ακόμα κι αν έχεις το πιο καθαρό σπίτι ή γραφείο του κόσμου, μπορεί να μην μπορείς να βρεις απολύτως τίποτα.

4. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος οργάνωσης του ίδιου πράγματος ή της ίδιας κατάστασης

Οχι βέβαια.  Υπάρχει Ο τρόπος που βολεύει εμάς και την οικογένειά μας.

5. Ολα πρέπει να είναι οργανωμένα άψογα σε μόνιμη βάση και αισθητικά τέλεια

Οχι βέβαια, μην τρελλαθούμε.  Οσο βολεύει τον καθένα και όσο είναι πρακτικό για τη ζωή του.  Το αν θα πάρεις το κουτί των μπισκότων για να οργανώσεις το συρτάρι σου ή τις ακριβές θήκες των κοσμημάτων Tiffany's δεν αφορά κανένα παρά μόνο εσένα.  Εσύ θα κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και γρήγορα και όχι ο γείτονας.

6.  'Αρχισε να αγοράζεις φάιλοφαξ, κουτιά, αρχειοθήκες, κιβώτια κλπ και οργανώθηκες

Ούτε αυτό ισχύει.  Πρέπει πρώτα να δεις τις πραγματικές σου ανάγκες,  τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις, πως θα τα προσαρμόσεις στο χώρο σου και στον τρόπο ζωής σου.

7.  Πρέπει να τα οργανώσεις όλα

Οχι απαραίτητα.  Εντάξει, άφησε τα τσιμπιδάκια και τις φουρκέτες μαζί.  Τα κέρματα του ενός και των δύο λεπτών μαζί.  Δεν χρειάζεται να οργανώσεις τα πάντα.  Οργανώνουμε μόνο ό,τι μας εμποδίζει στην ζωή μας, ό,τι στερεί από τη ζωή μας την πρακτικότητα.

8.  Η οργάνωση θα μου επιτρέψει να κρατήσω όλα τα πράγματά μου

Δεν μπορείς να οργανώσεις τίποτα, αν δεν ξεσκαρτάρεις κι αν δεν πετάξεις. Οσο πιο απλό διατηρείς το σύνολο των πραγμάτων σου, τόσο πιο εύκολα θα έχεις πρόσβαση σε αυτά και θα χαίρεσαι να τα χρησιμοποιείς.

1 σχόλιο:

  1. Αχ αυτή η οργάνωση!!!
    Οι μικροί σαμποτέρ έχουν σ' αυτήν αλλεργία... ;)
    Πολύ ενθαρρυντικές οι διαπιστώσεις σου. Σ' ευχαριστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάκι;