Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πλέκω...και μ'αρέσει!

goodchannel.gr
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από Χόλλυγουντ μεριά αναφέρουν ότι ο Μπραντ Πιτ πλέκει... Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, κι εγώ μαζί σου, Μπραντ!  Είναι ο τρίτος χειμώνας που πλέκω και πραγματικά μ' αρέσει.


Το καλύτερο είναι να έχεις άνθρωπο να σου δείξει κι αυτός ο άνθρωπος να έχει υπομονή.  Δυστυχώς η γιαγιά μου που έπλεκε τα πάντα (ως και πλαστικές σακούλες του σούπερ μάρκετ, μεγάλη οικολόγος χωρίς να το ξέρει...) έφυγε νωρίς. Η γενιά της μητέρας μου δεν ανατράφηκε με τις αξίες του πλεξίματος.  Οι γυναίκες που γεννήθηκαν μετά τον πόλεμο έπρεπε να μπουν στην αγορά εργασίας, ταυτόχρονα να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, οπότε που χρόνος για πλέξιμο; 'Αλλωστε το πρετ-α-πορτέ έκανε σταδιακά την εμφάνισή του και καθιερώθηκε στις συνήθειες της γενιάς αυτής: η ευκολία να πας σε ένα εμπορικό κατάστημα και να βρεις ό,τι τραβά η όρεξή σου...

Το πλέξιμο, χωρίς να θεωρείται το μεγάλο τρεντ της εποχής μας, έχει επανακάμψει.  Ο κόσμος μπούχτισε απ' το στρες, το άγχος και την υπερκατανάλωση και ψάχνει εναλλακτικές.  

Τι προσφέρει λοιπόν το πλέξιμο, το κέντημα, το βελονάκι:

fridge.gr
- ηρεμία

- δημιουργία 

- απασχόληση του μυαλού για όλες τις ηλικίες (κυρίως για τις μεγαλύτερες που το χρειάζονται παραπάνω)

- καίει θερμίδες (σύμφωνα με τον θερμιδομετρητή 130 την ώρα, δεν είναι και λίγες...)

Για όσες (και γιατί όχι όσους) δεν το έχουν δοκιμάσει το προτείνω ανεπιφύλακτα.  

Που και πως θα μάθετε, αν δεν έχετε κάποιον να σας διδάξει; Από το διαδίκτυο (Youtube). Από εκεί έμαθα κι εγώ. Eπίσης σε κάποια καταστήματα με είδη πλεξίματος μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν μαθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάκι;