Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Προιόντα-'Ηρωες που δεν υπήρχαν όταν ήμουνα παιδί!

Δεν θέλω να σκέφτομαι τι τράβηξε η μαμά μου κάποια χρόνια από τη ζωή της όταν έπρεπε να αλλάζει τρία μωρά με ένα χρόνο διαφορά το ένα από το άλλο! Γιατί τότε δεν υπήρχαν πάνες και μωρομάντηλα...
kerdiseto.gr

Όταν αρρωσταίναμε κι έπρεπε να φτιάξει μια δυναμωτική σουπίτσα έπρεπε να έχει προηγουμένως έτοιμο ζωμό από κοτόπουλο ή μοσχάρι ή να χρησιμοποιήσει κάτι κύβους τίγκα στο συντηρητικό που μυρίζανε περίεργα.  Εμείς σήμερα πάμε στο σούπερ μάρκετ κι αγοράζουμε το ζωμό ψυγείου που νοστιμίζει τα φαγητά μας εύκολα και γρήγορα και η σουπίτσα γίνεται στο λεπτό.
aggelioforos.gr
Η μαμά μου για να "πάρει" την σκόνη από τα πατώματα χρησιμοποιούσε μια συνηθισμένη σκούπα που δεν χώραγε κάτω από καναπέδες και χαμηλά έπιπλα. Εμείς σήμερα έχουμε το σουίφερ, το οποίο πάει παντού και ξενοιάζουμε.  Πως να μην αναφέρω επίσης τα πανάκια από μικροίνες που μαζεύουν τη σκόνη σαν μαγνήτες κι απορροφούν απίστευτες ποσότητες υγρών!
thoughtbroadcast.com
Η τεχνολογία μάς χάρισε φούρνους μικροκυμάτων (ζεστό φαγάκι στο πιτς-φιτίλι), βραστήρες (βραστό νερό σε ελάχιστα λεπτά), σίδερα με λέβητα (γρήγορο σιδέρωμα) και στεγνωτήρια (τέρμα στο άπλωμα, τα σχοινιά και τα μανταλάκια), φούρνους που αυτοκαθαρίζονται και βέβαια μεγάλες λευκές συσκευές που μπορούν να αρχίσουν να λειτουργούν μόνες τους την ώρα που βρισκόμαστε στη δουλειά! 

Και πόσα ακόμα...
enet.gr
Κι όμως η γκρίνια για το αβάσταχτο φορτίο των εργαζόμενων γονιών καλά κρατεί.  Θα μου πείτε: "τι κι αν αγοράσαμε φούρνο μικροκυμάτων;" Κι αυτός καθάρισμα θέλει...

Σημείωση: τα προιόντα στις φωτογραφίες εμφανίζονται μετά από δική μου τυχαία επιλογή.  Δεν πληρώνομαι από καμμία εταιρία για να προωθώ προιόντα της.

Φιλάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάκι;